Zuyd Werkt

Als ‘werken’ niet werkt:

Voor veel mensen is het vinden (en volhouden) van regulier werk een behoorlijk lastige opgaaf. Door een verstandelijke beperking en/of psychische problemen is het niet altijd makkelijk om zich op de werkvloer staande te houden en ontstaat bij veel mensen vroeg of laat een afstand tot de arbeidsmarkt.

Gelukkig zijn er in Nederland veel voorzieningen die mensen helpen het hoofd boven water te houden als werken (even) niet meer lukt. Denk aan de mogelijkheden vanuit verschillende uitkeringen maar ook aan een Indicatie Banenafspraak of een Beschutte Werkvoorziening waar u met aandacht en begrip voor uw situatie wordt ondersteund bij het doen van uw werkzaamheden.

Zorggroep Zuyd biedt ook op het gebied van maatschappelijke participatie passende individuele begeleiding door bijvoorbeeld met u mee te kijken naar de mogelijkheden in uw regio, het onderhouden van contact met uw jobcoach of werkbegeleider en uw situatie onder de aandacht te brengen bij de juiste loketten zoals uw gemeente of het UWV.   


Welkom bij Ateljee Z!

Het bezoeken van een op uw behoeften en mogelijkheden afgestemde dagbesteding kan een welkome (nieuwe) stap zijn om wat afwisseling aan te brengen in uw weekstructuur maar vooral om in een kleinschalige werkgroep te kunnen ontspannen en bezig te kunnen zijn.

In de gezellige, huiselijke werkruimte van Zorggroep Zuyd – Ateljee Z werken we samen aan laagdrempelig-productieve projecten zoals de vervaardiging en verkoop van handgemaakte trendy sieraden bij lokale top-ondernemers in de modebranche. Dit is een werkfit traject waarin u als voorloper op re-integratie kan werken aan het fit worden naar werk. U helpt -geheel binnen uw eigen mogelijkheden- mee om de armbanden, kettingen en oorbellen van begin tot eind samen te stellen en brengt samen met de begeleiding een bezoek aan de winkels waar deze worden uitgestald voor de verkoop! In de werkgroepen van Zorggroep Zuyd - Ateljee Z is er ook ruimte voor uw individuele projecten en seizoensgerichte ontspanningsactiviteiten. 

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden via info@zorggroepzuyd.nl of via 06 10 02 18 78 en maken graag een kennismakingsafspraak voor een snuffel- en kijkmiddag. 

Postadres

Zorggroep Zuyd
Postbus 71
5710 AB Someren

Bezoekadres

Zorggroep Zuyd
Jan Campertstraat 11
6416 SG Heerlen