Zuyd Woont

Een dak boven uw hoofd: basisbehoefte maar niet altijd vanzelfsprekend

Iedereen heeft behoefte aan een eigen, veilige en fijne woonruimte. Zich ergens thuis en veilig kunnen voelen is een belangrijke basisbehoefte om van daaruit verder te kunnen werken aan uw eigen persoonlijke doelen en ontwikkeling, hoe dit traject er ook uit ziet.

Steeds vaker zien wij bij Zorggroep Zuyd in intake- en kennismakingsgesprekken dat voor veel cliënten een eigen woonruimte niet vanzelfsprekend is. Soms wonen mensen tijdelijk in bij vrienden of familie, verblijven nog in een zorgopvang waarbij ze graag meer zelfstandigheid zouden willen of leiden een zwervend bestaan op straat en in maatschappelijke opvanghuizen. 

Wonen bij Zuyd

Zorggroep Zuyd vindt het hebben van eigen woonruimte een onmisbare basispijler, zowel voor het leiden van een fijn en menswaardig bestaan alsook een belangrijk uitgangspunt voor ieder begeleidingstraject. Daarom willen wij onze cliënten graag helpen bij het vinden van woonruimte passend bij ieders persoonlijke situatie en behoeften. Sinds 2016 werken wij daarom samen met onze vertrouwde en deskundige vastgoedpartners met een uitgebreid en divers woningaanbod in de provincie Limburg. 

Van eerste bezichtiging tot verhuizing

Zorggroep Zuyd brengt bij het intakegesprek en het opstellen van uw Zorgplan graag met u in kaart welke woonwensen u heeft en de (financiële) mogelijkheden die hiertoe behoren vanuit uw persoonlijke situatie. Indien van toepassing doen wij dit ook graag in overleg met uw wettelijk vertegenwoordiger, bijvoorbeeld uw bewindvoerder of curator. Samen met onze vastgoedpartners bekijken we vervolgens de woonmogelijkheden in de door u aangegeven regio’s waarbij we niet alleen letten op de voorzieningen en de woonlocatie, maar er samen ook naar streven om uw verhuizing of plaatsing een succes te laten zijn voor langere termijn. 

Zorggroep Zuyd biedt persoonlijke begeleiding op maat gedurende het hele traject dat bij het vinden van nieuwe woonruimte komt kijken, zoals het kennismaken met uw verhuurder, het bezichtigen van uw woning, het meekijken en verduidelijken van de benodigde administratie en ook het organiseren van uw verhuizing. 

Wilt u meer weten over onze manier van werken en de mogelijkheden van Zorggroep Zuyd om het vinden van woonruimte onderdeel te laten zijn van uw persoonlijk begeleidingstraject?Neem dan contact met ons op via info@zorggroepzuyd.nl.

Postadres

Zorggroep Zuyd
Postbus 71
5710 AB Someren

Bezoekadres

Zorggroep Zuyd
Jan Campertstraat 11
6416 SG Heerlen